SAHABAT

Wednesday, October 21, 2009

Online Contest- Senyuman Ceria Si Comel










Nama : Nurul Athieya Khalieda
Umur : 6 bulan ++

First time join contest dalam blog ni.. kebetulan plak byk gambar baby thieya yg cute2 (syok sendiri plak )hehehe... thanks pader
SMILEYKIDZ

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
****************************************
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

Thursday, October 15, 2009

"GERAM TAHAP GABAN "

Pepagi buta, sedang elok makan lepat pisang sambil baca metro tetiba aku terbaca satu berita yang membuatkan darah aku naik mendadak .. Eeiii..

Tinggal bayi atas kereta
Jemaah masjid gempar lihat si kecil lena berbungkus

"Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam kelmarin,jemaah masjid itu gempar dengan penemuan bayi lelaki dipercayai berusia sehari masih bertali pusat ditinggalkan atas but sebuah kereta."

Giler ke aper .. baby yang baru sehari lihat dunia dah kene tinggal kat atas but keter.. mak jenis ape yer.. BODOH... BANGANG.. BUAT MALU RAKYAT KELANTAN..

Aku.. kalo jumpa mak atau saper2 yang bertanggungjawab buang bayi ni.. memang aku tomoi dia banyak kali.
Nasib baik pemilik keter tu tengok.. kene dia buat tak nampak.. aku tak tau aper nasib baby tu.
Alhamdullillah.. baby tu selamat berada di Hospital Raja Perempuan Zainab II. Moga2 dia berada dalam keadaan sihat.

*Pemilik kereta itu seorang doktor warga asing (India), apa persepsi dia mengenai perkara ini ? Kene plak baby tu org melayu beragama ISLAM. KORANG FIKIR LAH SENDIRI !!!

*Kejadian itu berlaku setengah jam sebelum aku pi ke pangkalan chepa.. nak ke PC aku kene lalu di tempat kejadian itu ( Kejadian itu berlaku di depan Masjid Al-Sultan Ismail Petra, Kubang Kerian ) Kalo kebetulan bende tu terjadi depan mata aku.. memang kene lahh si pembuang tu

NASIHAT AKU :

Pada couple2 tu.. kalo nak bercouple tu biar igt halal haram, kalo desperate sangat kawen jer terus, ini.. biler terlanjur baru mengelabah, keta palow lutut.. pastu mula lah nak buat perkara bukan2. Binatang pun tau sayang anak, ini kiter yg ada akal fikiran.. adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. ..


Wednesday, October 14, 2009

Cherating Part 2









Aku just letak a few pic
Sorry tak sempat nak snap banyak2
Biasaler, jaga si kecik ni..


'Makan Langsat ke Cherating ??? '

Bunyi title macam pelik jer ?? Hehheh.. Aku pun tak tau cam mana nak tulis. Gini, pada 9 Okt lepas, aku, baby thieya, mak mentua dan adik ipar aku pergi ke cherating. Tujuan kiterorang ke sana adalah untuk menyaksikan kejohanan Kuda Lasak @ Endurance di Pahang International Endurance Park, dekat Cherating la.. Kalo korang baca paper, aderlah dinyatakan Penn-Pahang Endurance Challenge 2009. Kebetulan plak, laki aku ngan adik ipa aku ada menyertai sukan tersebut di bawah team Tengku Mahkota Stable.

Meh aku nak citer..journey kiterorang ke cherating secara kronologi (yeker ?? )

8.00 pg hingga 10.30 pg - Dari rumah mak mentua aku, kite orang bertolak terus ke cherating melalui Terengganu. Kiterorang tak berhenti mana2 kerana hendak tiba awal di Cherating ( laki aku nak suruh tgh proses veg check la )Sampai di Terengganu, kiterorang terus menuju ke kuala Berang, kebetulan pulak pak mentua aku berpesan supaya tidak masuk bandar takut jem atau sesat.

10.30 pg hingga 2.00 ptg -Dari Kuala berang, kiterorang follow jer sign board yg terpampang di tepi jalan. Sedang asyik memandu, tetibe.. 40km nak sampai Kuantan. " Alamak, kiter dah sesat ni", kata mak mentua aku. So kiterorang carilah somebody yang boleh guide kiterorang ke Cherating. Adik ipa aku bertanya pader seorang mekanik keter. Dia pun menyuruh kiterorang melalui simpang ke Mak Lengam ( tak ingat plak ejaan ) So, disebabkan kiterorang terlajak jauh, jadi terpaksa berpatah balik dan masuk ke simpang tu.

Perjalanan semakin jauh,keadaan jalan tu memang scary . Bayangkan takder satu pun keter yang kiterorang nampak, apatah lagi manusia. Laki aku dah byk kali call tapi aku tak boleh nyatakan kat mana sebenarnya kiterorang ni berada. Hampir sejam perjalanan barulah berjumpa ngan sorang pakcik. Setelah menjelaskan masalah kiterorg, akhirnya pakcik tu pun menunjukkan arah yg sebenar.

Akhirnya kiterorang sampai di Holiday Villa Cherating jam 2 petang. Sepatutnya pukul 1 dah sampai.. tapi makan langsat byk sangat.. huhuhu

* BB thieya menangis kerana dypersnya tidak ditukar .. poo..poo byk.. kiterorg kene cari tempat yg betul2 selamat .. kang dok sibuk2 basuh poo..poo tetiba perompak ke kan.. maklumla sunyi sepi

* Biler nak balik ke KB, kiterorg ikut jaln pantai.. siap lalu kat pelantar minyak lg (kemamam-kerteh-paka-dungun)

* Mak mentuaku kate "Bo lahh gi nyor cherating, dohla jauh , make buoh langsat pulop "huhuh

* Aku hanya membelanjakan rm 60 untuk pegi dan balik.. (viva kan)

Monday, October 12, 2009

ADOII !!!!!

BUKAN SAKIT NAAA !!!

SAJER.. NAK AMIK MOOD

ANGIN CHERATING STILL MELEKAT

MALAS RASE NAK TULIS ENTRI BARU..

NI JER YG MAMPU AKU TULIS ..

CAU CIN CAU

Tuesday, October 6, 2009

Thieya windu kat papa die

Thieya windu kat papa die,
wajah dia tidak secute seperti selalu
makan pun tak lalu
biler papa dia call, dia tersenyum
berebut telefon ngan mama
sian anak mama.
windu kat papa...
sian anak mama
tido awal malam ni
sian anak mama...
mama pun windu kat papa jugak

Monday, October 5, 2009

GeDEbuK !!!

Diumumkan, anak aku Nurul Athieya Khalieda, jatuh gedebuk macam superwomen pada hari Jumaat bersamaan 2 Okt jam 12.45 tgh hari... Nasib baik takder paper.. aku pun naik heran apsal boleh jadi camtu, sebabnya tak sampai 5 min.. tup2 dah kat bawah.. TERBANG !!!!.. kalut gak aku.. tapi kalut lagi tok2 ngan nenek dia ( mujur ayah aku yg dok kat Bagan Penang tu tak balik.. kalo tak lagi haru.. ) tak pasal2 gak hari tu aku dapat khutbah Jumaat.. yg disampaikan oleh nenek2 ngan tok2 die..

Mujur lah baby thieya takder pape.. lebam sikit jer kat pipi die.. aku dah tuam.. surut sikit bengkaknyer.. eii Ganas tul !!