SAHABAT

Saturday, March 27, 2010

JoM HeBoh di Kelate

Hari ni 26 March 2010, in history, kelantan menganjurkan 'JOM HEBOH' buat julung2 kalinya, Selama ni ore-ore kelate hanya mampu tengok JOM HEBOH di tv jer.. But now its happen at KOTA BHARU. Aku , si kecik thieya , engoh (adik ipa aku,fara) serta 2 org sepupu turut 'menghadirkan' diri ke karnival tersebut.

Setelah terperuk dalam kereta akibat 'jem' serta byk jejalan yg tutup, akhirnya sampai gak kami kat venue tu (Stadium Sultan Muhammad 4) , Hanya dengan satu perkataan 'GILOW"! cukup aku boleh katakan org terlalu ramai.. sampaikan takder ruang untuk aku buka stroller nak letak si kecik thieya, mau tak mau aku terpaksa bergilir2 ngan engoh mendukung si thieya. Thieya ? suka lah..boleh dgr lagu siap berjoget lagi.. adeii.. sampai naik kebas tgn aku mendukung si kecik tu.. Kami pegi ke beberapa booth terutamanya bahagian makanan.. Aku ?? Hanya beli susu dutchlady 11 kotak RM 10 ringgit.. Engoh - ntah borong aper ntah aku pun tak perasan

Kami melewati sebuah gerai jualan (aku pun lupa nama ape) ada sessi bertemu artis, ada pelakon yg boleh dikatakan terkenal gak lah, ikram dinzy ngan fauziah gaos (betul ke tak ejaan aku ni ) so engoh ngan 2 org sepupu ni tak lepas peluang bergambar dan berjabat salam. Cuma aku yang tak join, bukan apa, aku memang tak berapa suka dengan bende2 gini..hikk..hikk.. Ntah di mana silap nya, masa bergambar bersama ikram dipendekkan sebab ikram tak berapa sihat, Mungkin terkejut sebab ramai sgt peminat nak berjumpa. Ada sedikit kekecewaan di wajah peminat-peminat (agaknya) dan ada juga suara sumbang2 yang ntah dari mana mengutuk pelakon tu. Nak buat cam mana, ore kelate ni terlalu excited do'oh dapat jumpa ngan artis.. jadi biler pelakon tu buat cam tu, sure diorang frust habis.. yerlah bila plak ader peluang cam ni yerkk..

Jom Heboh Kelate akan berakhir pada esok hari 27 Mac 2010.. maybe esok aku pi plak ngan hubby aku.. baru best nak borong..

KELAINAN JOM HEBOH KELATE

1. Semua yg terlibat dalam karnival ni, tak kira lah krew ke, artis ke, sukarelawan ker mesti menutup aurat. So sepanjang karnival tu ada yg menutup aurat .. tutup aurat ker kalo pakai tudung ala2 siti nurhaliza,baju ketat ngan seluar sendat .. Baik tak payah pakai tudung

2. Dikhabarkan hanya artis lelaki yang membuat persembahan, kalo artis perempuan ,kene bertudung yerr..

3. Laluan ke konsert jom Heboh pada malam esok di bahagikan kepada 3 section - WANITA SAHAJA, LELAKI SAHAJA dan KELUARGA SAHAJA di pintu masuk stadium..

Wednesday, March 24, 2010

Epi Besday Thieya Boceng...

"EPI BESDAY TO YOU... EPI BESDAY TO YOU.. EPI BESDAY TO THIEYA... EPI BESDAY TO YOUUUUUUUUU................ ceeeewaaahhhh.. mama nyanyi untuk thieya boceng... well, hari ni 23 Mac 2010 Nurul Athieya Khalieda sudah cukup 1 tahun.. Bak kata mak sedara die .. " Sudah besar kamu ya " ala2 indon gitu... Aku plak, dah planning nak buat party kecil untuk si kecik aku ni... famili aku ngan famili hubby aku jer.. hik..hikk.. kekurangan budget lahhh
Mule2 tu igt nak buat spageti tapi umi aku cakap buat something yg cucu dia boleh makan jugak.. lupa plak yg si kecik aku ni tak suka mee.. dah habis fikir so kiterorang buat macaroni bakar and aku pi beli ayam goreng edlee ( ala ayam KFC.. sedap dan murah) Mak mentua aku plak dah siap2 beli cake..
Party bermula pada jam 9.30 malam.. memang dah lewat pun sebab laki aku baru sampai.. as usual ada sessi potong cake dan tiup lilin.. memandangkan si kecik aku ni tak reti tiup lilin.. jadi aku yg kene tiup.. si kecik tau nak pegang asap jer (asap mana boleh pegang..hikk..hikk ) thanks pada adik aku yg sudi jadi jurugambar tak bertauliah .. Si kecik aku nampak cute dengan baju gaun warna biru brand pony.. baju tu dah lama ayah aku hadiahkan, cuma aku peram untuk dipakai pakai hari jadinya nanti.. Tapi yg tak bestnyer, ayah aku dan adik ipa aku tak dapat join da party. Ayah aku busy dengan projek Juara Rakyat di Machang (hari2 busy ) and adik ipa aku ada tahlil.. tapi sempat gak lah ayah dan adik ipa aku merasa macaroni bakar and cake tu.
oklah.. kat bawah ni aku letak gegambar sepanjang party tu.. macam byk sgt.. hik..hik.. yg tu jer yg aku rasa macam best untuk letak dalam blog..

Tuesday, March 23, 2010

Biler aku Jadi Musang

Hik..Hik... perihal musang dan perkataan 'musang'.. pepatah ada menyebut musang berbulu ayam tapi aku lupa plak aper maksudnya,, maklumlah da lama tak masuk sekolah.. kalo yg jenis suka berjaga waktu malam dan membuta di siang hari pun dipanggil musang.. alahai sian ko musang takder pun yang bebaik aku dgr pasal ko.. Chuppp.. ni bukan nak buat entry pasal musang la... ni perihal aku yg dah jadi musang semenjak 2 menjak nii ..

Sejak laki aku start duty dan kebetulan lama aku tak surfing.. boleh dikatakan tiap2 malam aku berjaga sampai ke pagi.. bukan buat aper pun.. dok ngadap laptop.. lebih dari org office aku rasa.. padahal takder bende penting pun just nak update facebook, bagi makan pets aku dalam myspace, bukan forum susuibu , berbelog, baca gosip, skype... alamak banyak pulak aku bukak.. hehehe tak kabo..sedar2 dah pagi ..barulah rasa nak landing... nasib baik si kecik aku ni bgn nya lambat boleh lah aku curi time sikit tido... kadang2 tu dia bangun awal jugak, tgk mama dia tgh membuta, apa lagi dia korek biji mata aku, selak baju aku.. kekadang aku sedar aku bagi jer susu.. terlelap balik plak ..siap peluk si kecik tu lagi... Hubby aku...??? hik..hikk.. aku jadi musang time hubby aku kene stay kat tempat keje dia atau pun outstation.. kalo dia ader aku takjadi musang lah...

Siang ??? adei mana sempat aku nak surfing.. ish2 kene plak si kecik suka kacau aku.. dia lah yg tolong surfingkan untuk aku.. even dia tido ptg pun memang aku tak nyempat nak sentuh laptop ... Sian kat aku...

Sunday, March 21, 2010

BuZZZZ

Adei.... dah lama tak berbelog ni, apatah lagi nak buka www.blogger.com .. semua nya gara2 kesibukan ku sebagai housewife sehingga tak nyempat2 nak buka, nak sentuh nak lihat laptop. Entah cam mana rasa tergerak hati ni nak berbelog walaupun hari dah tgh malam.. tapi sebab excited baca blog yg tak sempat dibaca. memang aku dah ketinggalan banyak.. so aku tgk sekilas pandang blog2 yg aku follow antaranya littlehumaira ngan cerita cici.. memang aku syok sgt baca blog diorang.. hehehe...

oklah aku dah ngantukk sgt niii,,pagi esok nk kene pi cuci keter..keter dah macam brg lama.. berhabuk maa.. pastu nak pi kat tempat keje laki aku, antar seluar jeans dia.. adeiii lagi

p/s :

1. Tahniah Cik Cici... akhirnya pregnant jugak ekk .. jgn lasak2 sgt yer..
2. Happy belated buffday to Humaira.. BB thieya will follow you on 23 march 2010.. Be a good girl