SAHABAT

Saturday, August 28, 2010

lagi 13 hari mau raya..

Uiks.. sedar tak sedar kita dah menghampiri penghujung Ramadhan..aku rasa cam baru jer berpuasa.. ishh dah nak raya rupenya kita ni ek..
Cam mana dengan persiapan raya ??
Aku plak dah prepare awal2 lagi.. untuk raya tahun ni ,aku just budget 2 pasang baju dress.. ( aku ngan adik2 aku dah berpakat nak bertema kan dress, so sedondon jer kiter org ni, maklumlah beli dari butik yg sama ) Thieya toyiee yg paling best.. baju kurung dah 4 pasang, plus ngan skirt lagi, jeans tshirt.. bla..bla.. pendek kata sebulan beraya lah thieya toyiee aku. Nak buat cam mana.. nenek, tok, mak2 sedara yg excited terlebih mau belikan baju untuk thieya aku ni ( lega sikit mama ngan papanya ) Incik hubby plak, katanya nak pakai baju raya tahun lepas ..bukan aper takut kene kerje.. sia2 jer melaram baju baru kalau pakai sekejap. Nampaknya aku ngan thieya jer lah yang melaram sakan ..huhuhu..

Biskut raya.confirm aku tempah ngan mak sedara.. Homemade punya... nak harapkan aku.. alamaknya tak menjadi lah biskut.. tapi aku ada perancangan nak buat kek kukus sarawak..depends lah cam mana especially thieya tu. . Tahun ni dah macam kering idea nak buat aper untuk juadah santapan. Umi tanya aku nak masak apa.. aku pun cakaplah nasi tomato, dalca ngan ayam goreng berempah.. aku buat dalca ngan goreng ayam.. ketupat gerenti ada pasal tiap2 tahun malam raya akan ada org yang hantar.

Fuh.. sumer dah plan.. macam lagi 3 hari lg nak raya.. ceewahhh.. poser pun tak cukup, sakan nak raya..

p/s: dulu aku terima duit raya.. skrg aku kene bagi duit raya. luckly thieya will get more duit raya.. mama pau sikit yerr

2 comments:

  1. hahahahah..banyak cantek mama thieya!!,mao mengepao anak!

    ReplyDelete
  2. huhu.. gitu lahh.. pau beli mcd.. la ni thieya pndai tau nak mc d.. sebut nonono.. (mc d la tu )

    ReplyDelete